I helgen tog Jessica med sig Silas och Kitty till Gotland för två dagars utställning och en liten minisemester. Gotlands Kennelklubb hade strikta pandemiregler med exakta tider och rejält tilltagna avstånd. Lördagen var, dessvärre, gräslig med spöregn från alla håll på en gång. Jessica gjorde sitt bästa för att hålla hundarna torra med handdukar och potatismjöl. Det senare hann hon inte med att borsta ur helt ur Kittys päls så hon fick anmärkning på preparerad päls och inget CK. Silas lyckades bättre och fick cert, BIM och blev SE UCH - svensk utställningschampion. Hurra!
På söndagen var vädret bättre. Silas blev 2:a bästa hane med R-NORDC. Det var Kittys dag och hon fick cert, NORDC, BIM och blev SE UCH. 
Så efter två års uppehåll från utställningar fick vi två champions på en helg. Härligt!

Läs hela inlägget »

Old Smuggler's Boogie Woogie kommer ur vår senaste kull.
(Ch Braemoor Spitfire x VCh Old Smuggler's Just Chillin')
I helgen ställdes Boogie ut i valpklass på SKK Nordic Norrköping där han blev BIS-3 bland en väldig massa valpar. Domare var Toni Dennis från Australien. 
Boogie ägs och visas av Liza Darmell som även äger Boogies mamma Skye. 
Bilderna från utställningen är tagna av Pernilla Engstrand.
En video från finalen finns här:
https://www.youtube.com/watch?v=5HRB5I_7Kzo&feature=youtu.be

loading...
Läs hela inlägget »

I helgen var det utställning i Svenstavik, många, många mil hemifrån. Men utställningen låg mitt i min semester, jag hade inget planerat och utställningsplatsen ligger så fint invid Storsjön så jag anmälde Silas och åkte. Minstingen Lola och tibben Sassa fick följa med som sällskap.
Silas - Old Smuggler's Subzero Hero - tog sitt andra cert i konkurrens med fyra andra hanar som samtliga var certvinnare sedan tidigare. Han fick också Nordisk Cert och blev BIM. En vacker norsk tik blev BIR - Ch La-Faja's Mindfulness.
Domare var Jeanett Lemmeke. Foto Camilla Karlsson.

Läs hela inlägget »

Vi upprepade förra årets lyckade kennelträff och det blev om möjligt ännu bättre än förra året! Arton stycken Old Smuggler-beardisar kom med sina familjer och de kom från Skåne, Halland, Bohuslän, Värmland, Småland, Uppland, Västmanland. Så roligt!
Vi hade hyrt Hundfolkets klubbstuga i Nyköping där det finns gott om plats för folk, hundar, bilar och husbilar. Vi hade knytkalas och vips dignade bordet av underbara rätter - sallader, pajer, desserter, hembakat bröd, tårtor, fikabröd m m. Efter lunch släppte vi alla hundarna i den inhägnade rasthagen och när de busat av sig en stund fick vi en demonstration av hur man klickertränar sin hund av Marlene Lundmark och Sara Ahlér som också bjöd på flera träningstips. Efter detta följde fotografering och sedan var det dags att hugga in på allt gott fikabröd och förstås dricka kaffe. Som avslutning visade Sara pälsvård och jag vet att flera fick tips med sig härifrån också. 
Det kommer att bli kennelträff nästa år också - samma plats, tiden återkommer vi till! TACK till alla som kom!

Lucys valpar: Fr v Ellie 9 år, Pilsner 7 år, Mulle 9 år och Rocco 6 år.

Tintins valpar med Beckham 3 år: Fr v Svea, Silas och Steffi.

Tintins valpar med Hugo 2 år: Fr v Mymlan, Meja, Archie och Rufus.

Kiaras valpar med James 1 år: Fr v Atz, Geoffrey, Stina, Spike och Kitty.

Skyes valpar med Jeffrey 6 månader: Fr v Lola och Gimli.

Läs hela inlägget »

Specialutställning i Borås. Kitty - SE JV-19 Old Smuggler's Jazzkatten - vann en stor juniorklass med jättefina unga tikar och fortsatte sedan med att bli tvåa bästa tik med cert! Fantastiskt roligt bland så många underbara tikar! 
Domare Nina Karlsdotter. Foto Marlene Lundmark.

Läs hela inlägget »

Idag fick vi diplom från SKK för att tio av våra uppfödningar genomgått BPH (Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund.) Det gör att vi nu är en BPH-diplomerad uppfödare. 
Vi satsar nu på att få ytterligare tio uppfödningar beskrivna. Att göra ett BPH med sin hund kostar cirka 800 kronor. Medlemmar i Specialklubben för Bearded Collie får 200 kronor av klubben efter genomförd beskrivning (2019) och utöver det sponsrar vi med ytterligare 200 kronor. 

Läs hela inlägget »

Idag var det utställning i Norrköping. Eftersom jag var osäker på om jag skulle behöva jobba eller inte anmälde jag bara en hund. Det gick bra, Silas - Old Smuggler's Subzero Hero - tog cert och blev BIR. Domare var Tanja Stockmari från Finland. 

Läs hela inlägget »

Vi har varit på utställning i Sundsvall. Det var Svensk Vinnarutställning och vi åkte glädjande nog hem med en Svensk Juniorvinnare! Vår Kitty kan nu titulera sig SE JV-19 Old Smuggler's Jazzkatten. Hon blev dessutom 2:a bästa tik och fick sitt första cert. Domare var rasspecialist Camilla Karlsson.

Läs hela inlägget »

Igår fick Skye sin valpkull. Sju fina valpar, alla är svarta. Vi har tre hanar och fyra tikar. Följ gärna vår Facebookgrupp "Old Smuggler Bearded Collies" för uppdateringar om valparna!
Mer info om valparna och deras föräldrar finns här.

Läs hela inlägget »

Skye - SE VCH Old Smuggler's Just Chillin' är parad med SE & NO UCH Braemoor's Spitfire - Jeffrey. 
Valparna beräknas födas vid jul - ja faktiskt på själva julafton - och blir leveransklara precis när våren börjar göra sig påmind i slutet av februari 2019. Läs mer om kullen på valpsidan

Läs hela inlägget »
Vi har två valpar till salu. Den ene är Old Smuggler's Jack Frost. Han är en brun hanvalp, en pigg och kraftig krabat som letar efter ett gott, gärna aktivt hem! Han är tre veckor på bilden, född den 20 februari. Jack har för mycket vita tecken och ska därför inte ställas ut. Han säljs därför också till ett något reducerat pris (10.000).
Den andra är en blå tik som kommer att heta Old Smuggler's Tip of the Iceberg. De är inte helt klart vem av de tre tikarna som ännu är osåld, men det är antingen valpen på bilden eller en av hennes systrar.
Valparnas pappa är en av USA:s bästa agilitybeardisar och dessutom meriterad inom lydnad, rallylydnad, vallning och utställning. Han har en lång rad titlar och är en mycket trevlig och vacker bearded collie som bidrar med lite annorlunda gener här i Sverige. Bilder och information om honom finns på valpsidan.
Valparnas morbror var vinstrikaste lydnads-bearded collie 2014 och har under 2015 tävlat agility vid sex olika tillfällen och kommit hem med fantastiska sex pinnar!
Läs hela inlägget »

Valpar!!!

I lördags föddes våra mycket efterlängtade beardisvalpar! Vi har fem fina valpar - två hanar och tre tikar. De tre tikarna är i mitten på bilden. En av dem kan vara till salu. Hanen till höger på bilden - den bruna - har för mycket vitt och vi skulle därför önska ett hem åt honom där man inte vill ställa ut men gärna sysselsätta sig med andra aktiviteter!
Läs hela inlägget »
En inte alldeles aktuell nyhet, men bättre sent än aldrig! Vi har fått en ny utställningschampion - IT CH Old Smuggler's Tramontana Bryanna - "Cassie" - har erövrat italienskt utställningschampionat, visad av sin ägare Marina Favro. Det är Marinas första utställningshund och de har haft fantastiska framgångar i ringen!
De ägnar sig nu åt vallning och lydnad och planerar eventuellt en valpkull under 2016.
Läs hela inlägget »

Hopp!!

Pilsner - LP1 LP2 RLD N Old Smuggler's On Cloud Nine - har hittat sin favoritsport! Agility är det roligaste han vet och han har haft en superfin start tillsammans med sin förare Josefin Carlsson. Han har ställt upp i sex tävlingar och fått med sig hela sex pinnar hem! Pilsners ägare är Marlene Lundmark.
Läs hela inlägget »

Lego

Detta är Lego - Old Smuggler's Wizard Blizzard. Han är två år gammal och en beardis helt i min typ med långa, vackra linjer. Ännu ung, precis som en beardis ska vara i den åldern. Lego ägs, tränas och visas av Liza Darmell i Älvkarleby och förutom utställning har de både avlagt vallanlagsprov och tävlat viltspår. Grattis!
Läs hela inlägget »
Beignet Beignet
Så var det dags för nästa valp att åka till sitt nya hem. Benny blev Beignet när han flyttade till en familj i USA som tidigare köpt en bearded collie av oss. Här blir han hämtad på Arlanda av sin nya husse!
 
Läs hela inlägget »
I dag flyttade Björn - den första av våra tibbevalpar att åka. Han kommer nu att heta Ozzy och på bilden är han lite undrande över vad som håller på att hända. Vi vet dock att lille Ozzy kommer till ett riktigt bra hem och kommer att få ett härligt tibbeliv! Hans nya husse och matte har haft tibbe förr, de är pensionerade och har gott om tid. Ozzy kommer att få gå mycket promenader, sova i sängen och hans nya ägare har beställt en bilstol åt honom så att han ska kunna sitta säkert i bilen och samtidigt se sig omkring. Stort lycka till, Ozzy!

Ozzys bror Benny letar fortfarande efter ett hem där han kan få det lika bra som brorsan! Se mer om honom här.
Läs hela inlägget »
Årets Lydnadsbeardis 2014:
LP1 LP 2 RLD N Old Smuggler's On Cloud Nine - "Pilsner"
Pilsner blev också 9:a på rallylydnadslistan.
Pilsners storebror Mulle hamnade på en fin fjärdeplats på lydnadslistan!
Ägare & förare till båda hundarna: Marlene Lundmark, Trensum
Ett jätte, jättestort grattis till era fina framgångar under 2014!
Läs hela inlägget »

LPII

Fantastiskt - Marlene och Pilsner!
Idag gjorde Marlene sin sjätte start i lydnad med Pilsner - LPI RLD N Old Smuggler's On Cloud Nine - och alltså sin tredje start i lydnadsklass II. De har fått första pris varenda gång och vunnit hela tävlingen fyra gånger av sex samt kommit 2:a  de övriga två gångerna. Otroligt bra gjort! Stort grattis till den nya titeln - LPII! Pilsner fyllde två år för bara några dagar sedan och är alltså redan uppflyttad till lydnadsklass III!!
Läs hela inlägget »
Nu kan vi definitivt konstatera att Ronja är dräktig! Ronja (SE UCH Strömkarlens Rainbow in the Dark) väntar sin andra kull i mitten av november! Läs gärna mer på vår valpsida. Välkommen att höra av dig om du är intresserad av en valp!
Läs hela inlägget »
Etiketter: tibetansk spaniel

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Arkiv

Länkar

Etiketter