Skye - SE VCH Old Smuggler's Just Chillin' är parad med SE & NO UCH Braemoor's Spitfire - Jeffrey. 
Valparna beräknas födas vid jul - ja faktiskt på själva julafton - och blir leveransklara precis när våren börjar göra sig påmind i slutet av februari 2019. Läs mer om kullen på valpsidan

Läs hela inlägget »

Det är alltid lika roligt och spännande att planera en ny valpkull! Detta är inget undantag - jag hoppas intensivt på att det blir en kull valpar framåt vårvintern 2018. Läs mer på vår valpsida och mycket välkommen att höra av dig om du är intresserad av en valp!

Läs hela inlägget »
Endast 13 månader gammal blev "Skye" viltspårschampion efter att ha gått tre utmärkta spår i öppen klass. Hon kan nu titulera sig SE VCH Old Smuggler's Just Chillin'. Stort grattis till Skye och matte Liza Darmell som är så fantastiskt duktig med sina hundar!
Läs hela inlägget »
Den 14 februari fick Tintin sina valpar. Hon fick sju stycken - tre hanar och fyra tikar. En av varje är brun och de andra är svarta. Valparna mår utmärkt, är mycket aktiva och har redan vuxit ordentligt. I det här tidiga skedet kan man knappast vara mer nöjd!
Det har varit stort intresse för kullen och alla valparna är bokade.
e. Ch Beastly's Tweed Kettle
u. Old Smuggler's Tickled Pink
Läs hela inlägget »
Stolt konstaterar vi nu att Årets Vinstrikaste Agility-bearded collie 2017 blev Lp1, Lp2, RLD N, RLD F, AgD1 Old Smuggler’s On Cloud Nine, VA - till vardags kallad Pilsner!
Ägare Marlene Lundmark och förare Josefin Carlsson har lagt ner massor av tid under året på konditionering, träning och tävling. Roligast har dock Pilsner själv som fullkomligt älskar sin sport!
Läs hela inlägget »
Tintin har börjat löpa och nu hoppas vi intensivt på valpar i mitten av februari 2017.
Läs mer på valpsidan!
Läs hela inlägget »
Beardisvalpar planeras!
Vi hoppas på valpar någon gång i mars 2017 med beräknad leverans i maj månad.
För mer information gå till valpsidan.
Läs hela inlägget »
Det var inte länge sen Pilsner (Old Smuggler's On Cloud Nine) blev en klass 2 hund i agility. Vips blev han färdig med den klassen och tävlar nu i klass 3, både i agility- och i hoppklass. Där tog han snabbt en SM-pinne - 6:a av 69 starter!
Ägare Marlene Lundmark.
Förare Josefin Carlsson.
Pilsner toppar för närvarande rasens agilitylista!
Läs hela inlägget »

Idag blev Pilsner - LpI LpII RLD N RLD F AgD I Old Smuggler's On Cloud Nine - uppflyttad till klass 2 i både hopp och agility! Han har en mycket fin meritlista på väg hit - 10 pinnar på 6 tävlingar /19 lopp tillsammans med sin förare Josefine Carlsson och dessutom flera pallplatser. Ägare är Marlene Lundmark.

Läs hela inlägget »
loading...

Stolta är vi över att kunna presentera Old Smuggler's första viltspårschampion! Lego och matte Liza Darmell erövrade denna fina titel i helgen och Lego heter nu SE VCH Old Smuggler's Wizard Blizzard. Grattis!

Läs hela inlägget »
Vi har två valpar till salu. Den ene är Old Smuggler's Jack Frost. Han är en brun hanvalp, en pigg och kraftig krabat som letar efter ett gott, gärna aktivt hem! Han är tre veckor på bilden, född den 20 februari. Jack har för mycket vita tecken och ska därför inte ställas ut. Han säljs därför också till ett något reducerat pris (10.000).
Den andra är en blå tik som kommer att heta Old Smuggler's Tip of the Iceberg. De är inte helt klart vem av de tre tikarna som ännu är osåld, men det är antingen valpen på bilden eller en av hennes systrar.
Valparnas pappa är en av USA:s bästa agilitybeardisar och dessutom meriterad inom lydnad, rallylydnad, vallning och utställning. Han har en lång rad titlar och är en mycket trevlig och vacker bearded collie som bidrar med lite annorlunda gener här i Sverige. Bilder och information om honom finns på valpsidan.
Valparnas morbror var vinstrikaste lydnads-bearded collie 2014 och har under 2015 tävlat agility vid sex olika tillfällen och kommit hem med fantastiska sex pinnar!
Läs hela inlägget »

Valpar!!!

I lördags föddes våra mycket efterlängtade beardisvalpar! Vi har fem fina valpar - två hanar och tre tikar. De tre tikarna är i mitten på bilden. En av dem kan vara till salu. Hanen till höger på bilden - den bruna - har för mycket vitt och vi skulle därför önska ett hem åt honom där man inte vill ställa ut men gärna sysselsätta sig med andra aktiviteter!
Läs hela inlägget »
En inte alldeles aktuell nyhet, men bättre sent än aldrig! Vi har fått en ny utställningschampion - IT CH Old Smuggler's Tramontana Bryanna - "Cassie" - har erövrat italienskt utställningschampionat, visad av sin ägare Marina Favro. Det är Marinas första utställningshund och de har haft fantastiska framgångar i ringen!
De ägnar sig nu åt vallning och lydnad och planerar eventuellt en valpkull under 2016.
Läs hela inlägget »

Hopp!!

Pilsner - LP1 LP2 RLD N Old Smuggler's On Cloud Nine - har hittat sin favoritsport! Agility är det roligaste han vet och han har haft en superfin start tillsammans med sin förare Josefin Carlsson. Han har ställt upp i sex tävlingar och fått med sig hela sex pinnar hem! Pilsners ägare är Marlene Lundmark.
Läs hela inlägget »

Lego

Detta är Lego - Old Smuggler's Wizard Blizzard. Han är två år gammal och en beardis helt i min typ med långa, vackra linjer. Ännu ung, precis som en beardis ska vara i den åldern. Lego ägs, tränas och visas av Liza Darmell i Älvkarleby och förutom utställning har de både avlagt vallanlagsprov och tävlat viltspår. Grattis!
Läs hela inlägget »
Beignet Beignet
Så var det dags för nästa valp att åka till sitt nya hem. Benny blev Beignet när han flyttade till en familj i USA som tidigare köpt en bearded collie av oss. Här blir han hämtad på Arlanda av sin nya husse!
 
Läs hela inlägget »
I dag flyttade Björn - den första av våra tibbevalpar att åka. Han kommer nu att heta Ozzy och på bilden är han lite undrande över vad som håller på att hända. Vi vet dock att lille Ozzy kommer till ett riktigt bra hem och kommer att få ett härligt tibbeliv! Hans nya husse och matte har haft tibbe förr, de är pensionerade och har gott om tid. Ozzy kommer att få gå mycket promenader, sova i sängen och hans nya ägare har beställt en bilstol åt honom så att han ska kunna sitta säkert i bilen och samtidigt se sig omkring. Stort lycka till, Ozzy!

Ozzys bror Benny letar fortfarande efter ett hem där han kan få det lika bra som brorsan! Se mer om honom här.
Läs hela inlägget »
Årets Lydnadsbeardis 2014:
LP1 LP 2 RLD N Old Smuggler's On Cloud Nine - "Pilsner"
Pilsner blev också 9:a på rallylydnadslistan.
Pilsners storebror Mulle hamnade på en fin fjärdeplats på lydnadslistan!
Ägare & förare till båda hundarna: Marlene Lundmark, Trensum
Ett jätte, jättestort grattis till era fina framgångar under 2014!
Läs hela inlägget »

LPII

Fantastiskt - Marlene och Pilsner!
Idag gjorde Marlene sin sjätte start i lydnad med Pilsner - LPI RLD N Old Smuggler's On Cloud Nine - och alltså sin tredje start i lydnadsklass II. De har fått första pris varenda gång och vunnit hela tävlingen fyra gånger av sex samt kommit 2:a  de övriga två gångerna. Otroligt bra gjort! Stort grattis till den nya titeln - LPII! Pilsner fyllde två år för bara några dagar sedan och är alltså redan uppflyttad till lydnadsklass III!!
Läs hela inlägget »
Nu kan vi definitivt konstatera att Ronja är dräktig! Ronja (SE UCH Strömkarlens Rainbow in the Dark) väntar sin andra kull i mitten av november! Läs gärna mer på vår valpsida. Välkommen att höra av dig om du är intresserad av en valp!
Läs hela inlägget »
Etiketter: tibetansk spaniel

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Arkiv

Länkar

Etiketter