The news blogg will at least for the time being only be updated in Swedish. :(

Last years' news can be found under "old news".

Vi hoppas på valpar!
Steffi löper nu och om allt går som det ska får vi valpar i månadsskiftet maj/juni.
Mer information om kullen finns här.

Visa hela inlägget »

Valpar födda!

Igår fick Skye sin valpkull. Sju fina valpar, alla är svarta. Vi har tre hanar och fyra tikar. Följ gärna vår Facebookgrupp "Old Smuggler Bearded Collies" för uppdateringar om valparna!
Mer info om valparna och deras föräldrar finns här.

Visa hela inlägget »

Skye - SE VCH Old Smuggler's Just Chillin' är parad med SE & NO UCH Braemoor's Spitfire - Jeffrey. 
Valparna beräknas födas vid jul - ja faktiskt på själva julafton - och blir leveransklara precis när våren börjar göra sig påmind i slutet av februari 2019. Läs mer om kullen på valpsidan

Visa hela inlägget »

Det är alltid lika roligt och spännande att planera en ny valpkull! Detta är inget undantag - jag hoppas intensivt på att det blir en kull valpar framåt vårvintern 2018. Läs mer på vår valpsida och mycket välkommen att höra av dig om du är intresserad av en valp!

Visa hela inlägget »
Endast 13 månader gammal blev "Skye" viltspårschampion efter att ha gått tre utmärkta spår i öppen klass. Hon kan nu titulera sig SE VCH Old Smuggler's Just Chillin'. Stort grattis till Skye och matte Liza Darmell som är så fantastiskt duktig med sina hundar!
Visa hela inlägget »
Den 14 februari fick Tintin sina valpar. Hon fick sju stycken - tre hanar och fyra tikar. En av varje är brun och de andra är svarta. Valparna mår utmärkt, är mycket aktiva och har redan vuxit ordentligt. I det här tidiga skedet kan man knappast vara mer nöjd!
Det har varit stort intresse för kullen och alla valparna är bokade.
e. Ch Beastly's Tweed Kettle
u. Old Smuggler's Tickled Pink
Visa hela inlägget »
Stolt konstaterar vi nu att Årets Vinstrikaste Agility-bearded collie 2017 blev Lp1, Lp2, RLD N, RLD F, AgD1 Old Smuggler’s On Cloud Nine, VA - till vardags kallad Pilsner!
Ägare Marlene Lundmark och förare Josefin Carlsson har lagt ner massor av tid under året på konditionering, träning och tävling. Roligast har dock Pilsner själv som fullkomligt älskar sin sport!
Visa hela inlägget »
Tintin har börjat löpa och nu hoppas vi intensivt på valpar i mitten av februari 2017.
Läs mer på valpsidan!
Visa hela inlägget »
Beardisvalpar planeras!
Vi hoppas på valpar någon gång i mars 2017 med beräknad leverans i maj månad.
För mer information gå till valpsidan.
Visa hela inlägget »
Det var inte länge sen Pilsner (Old Smuggler's On Cloud Nine) blev en klass 2 hund i agility. Vips blev han färdig med den klassen och tävlar nu i klass 3, både i agility- och i hoppklass. Där tog han snabbt en SM-pinne - 6:a av 69 starter!
Ägare Marlene Lundmark.
Förare Josefin Carlsson.
Pilsner toppar för närvarande rasens agilitylista!
Visa hela inlägget »