The news blogg will at least for the time being only be updated in Swedish. :(

Last years' news can be found under "old news".

Old Smuggler's Boogie Woogie kommer ur vår senaste kull.
(Ch Braemoor Spitfire x VCh Old Smuggler's Just Chillin')
I helgen ställdes Boogie ut i valpklass på SKK Nordic Norrköping där han blev BIS-3 bland en väldig massa valpar. Domare var Toni Dennis från Australien. 
Boogie ägs och visas av Liza Darmell som även äger Boogies mamma Skye. 
Bilderna från utställningen är tagna av Pernilla Engstrand.
En video från finalen finns här:
https://www.youtube.com/watch?v=5HRB5I_7Kzo&feature=youtu.be

loading...
Visa hela inlägget »

I helgen var det utställning i Svenstavik, många, många mil hemifrån. Men utställningen låg mitt i min semester, jag hade inget planerat och utställningsplatsen ligger så fint invid Storsjön så jag anmälde Silas och åkte. Minstingen Lola och tibben Sassa fick följa med som sällskap.
Silas - Old Smuggler's Subzero Hero - tog sitt andra cert i konkurrens med fyra andra hanar som samtliga var certvinnare sedan tidigare. Han fick också Nordisk Cert och blev BIM. En vacker norsk tik blev BIR - Ch La-Faja's Mindfulness.
Domare var Jeanett Lemmeke. Foto Camilla Karlsson.

Visa hela inlägget »

Vi upprepade förra årets lyckade kennelträff och det blev om möjligt ännu bättre än förra året! Arton stycken Old Smuggler-beardisar kom med sina familjer och de kom från Skåne, Halland, Bohuslän, Värmland, Småland, Uppland, Västmanland. Så roligt!
Vi hade hyrt Hundfolkets klubbstuga i Nyköping där det finns gott om plats för folk, hundar, bilar och husbilar. Vi hade knytkalas och vips dignade bordet av underbara rätter - sallader, pajer, desserter, hembakat bröd, tårtor, fikabröd m m. Efter lunch släppte vi alla hundarna i den inhägnade rasthagen och när de busat av sig en stund fick vi en demonstration av hur man klickertränar sin hund av Marlene Lundmark och Sara Ahlér som också bjöd på flera träningstips. Efter detta följde fotografering och sedan var det dags att hugga in på allt gott fikabröd och förstås dricka kaffe. Som avslutning visade Sara pälsvård och jag vet att flera fick tips med sig härifrån också. 
Det kommer att bli kennelträff nästa år också - samma plats, tiden återkommer vi till! TACK till alla som kom!

Lucys valpar: Fr v Ellie 9 år, Pilsner 7 år, Mulle 9 år och Rocco 6 år.

Tintins valpar med Beckham 3 år: Fr v Svea, Silas och Steffi.

Tintins valpar med Hugo 2 år: Fr v Mymlan, Meja, Archie och Rufus.

Kiaras valpar med James 1 år: Fr v Atz, Geoffrey, Stina, Spike och Kitty.

Skyes valpar med Jeffrey 6 månader: Fr v Lola och Gimli.

Visa hela inlägget »

Specialutställning i Borås. Kitty - SE JV-19 Old Smuggler's Jazzkatten - vann en stor juniorklass med jättefina unga tikar och fortsatte sedan med att bli tvåa bästa tik med cert! Fantastiskt roligt bland så många underbara tikar! 
Domare Nina Karlsdotter. Foto Marlene Lundmark.

Visa hela inlägget »

Idag fick vi diplom från SKK för att tio av våra uppfödningar genomgått BPH (Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund.) Det gör att vi nu är en BPH-diplomerad uppfödare. 
Vi satsar nu på att få ytterligare tio uppfödningar beskrivna. Att göra ett BPH med sin hund kostar cirka 800 kronor. Medlemmar i Specialklubben för Bearded Collie får 200 kronor av klubben efter genomförd beskrivning (2019) och utöver det sponsrar vi med ytterligare 200 kronor. 

Visa hela inlägget »

Idag var det utställning i Norrköping. Eftersom jag var osäker på om jag skulle behöva jobba eller inte anmälde jag bara en hund. Det gick bra, Silas - Old Smuggler's Subzero Hero - tog cert och blev BIR. Domare var Tanja Stockmari från Finland. 

Visa hela inlägget »

Vi har varit på utställning i Sundsvall. Det var Svensk Vinnarutställning och vi åkte glädjande nog hem med en Svensk Juniorvinnare! Vår Kitty kan nu titulera sig SE JV-19 Old Smuggler's Jazzkatten. Hon blev dessutom 2:a bästa tik och fick sitt första cert. Domare var rasspecialist Camilla Karlsson.

Visa hela inlägget »

Valpar födda!

Igår fick Skye sin valpkull. Sju fina valpar, alla är svarta. Vi har tre hanar och fyra tikar. Följ gärna vår Facebookgrupp "Old Smuggler Bearded Collies" för uppdateringar om valparna!
Mer info om valparna och deras föräldrar finns här.

Visa hela inlägget »

Skye - SE VCH Old Smuggler's Just Chillin' är parad med SE & NO UCH Braemoor's Spitfire - Jeffrey. 
Valparna beräknas födas vid jul - ja faktiskt på själva julafton - och blir leveransklara precis när våren börjar göra sig påmind i slutet av februari 2019. Läs mer om kullen på valpsidan

Visa hela inlägget »

Det är alltid lika roligt och spännande att planera en ny valpkull! Detta är inget undantag - jag hoppas intensivt på att det blir en kull valpar framåt vårvintern 2018. Läs mer på vår valpsida och mycket välkommen att höra av dig om du är intresserad av en valp!

Visa hela inlägget »